Slechts het topje van de ijsberg

2 reacties

  1. Paul schreef:

    Wat als 10 docenten HAS/Aeres etc de hoofden bij elkaar zetten en een zaaiplan 2021 (vast) gaan bedenken voor boer NL?

    Gebaseerd op vraag :
    Zaaiplan menselijke consumtie
    Zaaiplan dierlijke consumptie

    Gebaseerd op idealen :
    Zaaiplan klimaat adaptatie
    Zaaiplan immuniteit

    Wat :
    We oogsten deze zomer wat nu groeit…
    Eten dat in de volgende pandemie van nov’20-april ’21

    Eind 2020 moet de boer zaad/pootgoed bestelling dit jaar al weten wat hij/zij volgend jaar duurzaam economisch verantwoord kan zaaien.

    Bestellingen unilever? campina? vion? AH? Coop? Jumbo?

    Of wijzelf; ik wil me best commiteren aan 60% basisbehoeften inkoop voor volgend jaar.

    Dan kan er ook een gebiedsteeltplan komen in mijn woon-werk gebied

  1. 18 juni 2020

    […] In een voorgaande blog die ik schreef werd duidelijk dat de horeca een grote invloed heeft en essentiële rol speelt binnen onze voedselketen. Nu de horeca een tijd dicht is geweest werd dit pijnlijk duidelijk. Grote aantallen geproduceerd voedsel over de hele wereld krijgen een andere bestemming. Er zijn meestal 3 opties, verwerking, veevoer of de afvalberg. Dit treft de gehele voedselketen. Veel bedrijven proberen hier creatief mee om te gaan. Helaas lukt dit niet altijd, tijd schiet soms te kort of de kosten zijn simpelweg te hoog om een product te verwerken. Vaak wordt er gedacht, waarom slaan we het dan niet op? De huidige samenleving bevat zoveel technieken om producten langer houdbaar te maken. Maak hier dan gebruik van! Helaas is het niet zo simpel. Opslag is een dure en eveneens niet duurzame manier voor de wereld. Er komt een hoge uitstoot bij kijken. Of er is te weinig ruimte de schuren of vrieshuizen raken overvol.  […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *