Profiel pagina

Change your cover photo
Upload
Change your cover photo

Jasper den Besten is sinds 2010 lector Nieuwe Teeltsystemen bij HAS Hogeschool. Dit lectoraat richt zich op de toepassing van innovatieve technologie in hightech teelten in kas en vertical farm. Jasper studeerde Tuinbouwplantenteelt aan de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen (thans WUR). In 1981 werd Jasper docent Tuinbouw (plantenveredeling, groenteteelt) aan HAS Hogeschool. Het was voor hem een unieke kans om onderzoek & ontwikkeling te combineren met werken met jonge mensen.

Als docent heeft hij destijds het vak plantenveredeling vorm gegeven en was hij onder andere actief als beleidsmedewerker bij de opleiding Tuinbouw en akkerbouw, betrokken bij het opzetten van Engelstalige tuinbouwopleidingsvarianten en initiatiefnemer bij een recente HAS-opleiding Toegepaste Biologie. Naast zijn rol als lector geeft Jasper sturing aan BrightBox, een hypermodern onderzoeks- en trainingscentrum voor gesloten meerlagenteelt. Binnen het centrum werken HAS Hogeschool, Botany en Philips Lighting nauw samen, ondersteund door de Provincie Limburg.

Leer meer over het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen en de activiteiten van Jasper den Besten op de corporate website: https://has.nl/nl/kenniscentrum/lectoraten/lectoraat-nieuwe-teeltsystemen

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.